Zilveren trouwringen nadelen

Zilveren trouwringen nadelen klinkt direct zo negatief. Toch worden deze “nadelen” vaak op een rij gezet en vergeleken met de andere hoogwaardigere edelmetalen. En dat is niet helemaal eerlijk. Maar wel handig om te weten alvorens jullie keuze kunnen maken voor het aanschaffen van trouwringen. Vandaar dat we voor jullie een aantal vergelijken maken:

Zilveren trouwringen nadelen vergelijken:

Zilver is het zachtste edelmetaal. Vandaar dat zilveren trouwringen makkelijker krassen en sneller slijten ten op zichtte van de andere edelmetalen. In de algemene regel, klopt dit helemaal. Maar dit is verleden tijd ! Wanneer je een keuze maakt voor gesmede zilveren ringen dan gaan de ringen gewoon een leven lang mee, langer zelfs. Het verschil in hardheid is namelijk dan niet meer zo groot. Dit geldt wel voor gegoten ringen of wanneer deze gemaakt worden uit buis materiaal. Daarnaast heb je tegenwoordig ook nog de keuze uit palladium zilver. De hardheid van deze zilver legering ligt zelfs heel dicht tegen die van goud aan!

Trouwringen zilver vervolg:

Zilver is minder edel dan goud en minder edel dan platina. Ondanks dat zilver tot de edelmetalen groep hoort is het simpelweg het minst edel. Daar is helemaal niets mis mee, maar daardoor kan het makkelijker verkleuren. Bijvoorbeeld door koud- en warmtewisselingen, maar ook door de huidzuren. Hierdoor kan het naar zwart verkleuren of kunnen er plekken op komen.

Het kan ook zijn dat het zilver zelf niet verkleurd, maar dat het zwart afgeeft op de huid. In beiden gevallen betekent het dit dat je de ringen vaker dient schoon te maken. Een andere oplossing hiervoor is om de ringen te laten rodineren. Hierdoor wordt er een laagje rodium op de ring voorzien net als bij witgoud vaak het geval is. De rodium laag slijt er door het dragen af, dus je dient deze behandeling regelmatig te herhalen. Gemiddeld komen onze klanten hiervoor één keer in de twee drie jaar langs. Hoe snel de rodium van de ringen gaat is afhankelijk van diegene de ringen draagt en vooral wat je met je handen doet.

Zilveren trouwringen nadelenZilveren trouwringen nadelen conclusie:

Voor de rest zijn er geen zilveren trouwringen nadelen. Zoals boven aangegeven kan je niet echt spreken van nadelen. Oké, je hebt wat meer onderhoud aan de ringen om deze tijdig schoon te maken, maar dat is het enige. En wanneer je dit niet zit zitten dan is de hoogwaardige palladium zilver legering een prima alternatief. Deze is harder en dien je niet zo vaak schoon te maken als de normale zilveren legering. In de winkel tonen we jullie graag de verschillen hierin. Maak hiervoor even een afspraak met ons. Dit kan zeven dagen per week van 10.00 tot 22.00 uur. Jullie zijn van harte welkom!

Simone en William Albers

Rings & Suits – Zilveren trouwringen nadelen.